martes, 28 de abril de 2015

TRACE ASSISTEIX AL PRIMER CONGRÉS INTERNACIONAL SOBRE DONES I SEGURETAT VIÀRIA

I CONGRÉS INTERNACIONAL SOBRE DONES I SEGURETAT VIÀRIA


El 28 d’abril de 2015 el Servei Català de Trànsit (SCT) celebra el I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària a Barcelona. En el simposi s’analitzarà el paper de la dona en la mobilitat a través de la participació d’experts internacionals.
Per a l’organització d’aquest congrés, l’SCT ha valorat diversos indicadors obtinguts amb la coordinació interdepartamental i la col·laboració amb entitats privades que permeten prefixar alguns comportaments en relació a la circulació segons el sexe dels conductors, com per exemple que només un 7,3% de les persones que assisteixen als cursos de recuperació del permís per punts són dones (896 de 12.358). A més, en l’Anuari Estadístic d’Accidents de Trànsit a Catalunya del 2013, s’especifica que entre les 232 víctimes mortals identificades per sexe, 177 eren homes (77%) i 55 eren dones (23%).
En el simposi es pretén posar de relleu els possibles avantatges que ha pogut tenir la incorporació creixent de la dona en les últimes dècades com a protagonista actiu de la mobilitat a Catalunya.
Amb aquest congrés l’SCT es vol continuar posicionant com a organisme de referència en la lluita contra l’accidentalitat viària, a través del qual, i tal com marca el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020, es promou una política d’anàlisi i actuació sobre grups específics, en aquest cas el condicionant del gènere, per tal d’arribar a l’horitzó 2020 amb una reducció de la sinistralitat del 50% respecte del 2010 i a l’horitzó 2050 amb la visió zero que marca la Unió Europea.
Podeu consultar tota la informació sobre el congrés i inscriure-us-hi a través d’aquest enllaç.

0 comentarios:

Publicar un comentario