viernes, 19 de septiembre de 2014

TRACE INCORPORA TABLETS A LA REHABILITACIÓ DE PERSONES AMB DANY CEREBRAL SOBREVINGUT

Projecte: "Tornar a Aprendre després del Dany Cerebral Sobrevingut" - Rehabilitació amb Tablets!


L'Associació TRACE de Traumatisme cranioencefàlic i Dany Cerebral Sobrevingut incorpora tablets a la rehabilitació de persones amb Dany Cerebral sobrevingut.

TRACE utilitzarà les tablets i el seu software per a recuperar capacitats cognitives, de comunicació i assolir una major autonomia personal dels seus usuaris.

La Federación Española de Daño Cerebral (FEDACE) va posar en marxa, en col.laboració amb el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte el projecte “Volver a aprender después del Daño Cerebral Adquirido”. A través d’aquest projecte s’han distribuit 46 tablets entre 12 associacions per a recolçar i facilitar la rehabilitació de 150 persones amb Dany Cerebral Sobrevingut (DCA). Les tablets, eines intuitives, portàtils i accesibles; ofereixen programes adaptats a les necesitats d’aprenentatge específic de les persones amb dany cerebral: gràcies a aquests dispositius tecnològics és possible augmentar el temps d’entrenament per poder recuperar capacitats cognitives i de comunicació; i així aconseguir una major autonomia personal. L’ASSOCIACIÓ TRACE ha incorporat 4 d’aquestes tablets amb les que 8 persones amb dany cerebral sobrevingut de Barcelona i rodalies realitzaràn part de la seva rehabilitació.


El treball que es realitza amb els usuaris és personalitzat i divers, ja que persegueix la promoció de l'autonomia personal i la inclusió de les persones amb DCA. Cada professional perseguirà diversos objectius específics: des del desenvolupament de les Activitats Bàsiques de la Vida Diària o la gestió d'assumptes econòmics i recursos socials, fins a l'ús de recursos on line o inclús la creació d'un sistema de comunicació alternatiu adaptat a les necessitats de l'usuari. Com a l'Atenció al Dany Cerebral Sobrevingut, amb cada persona amb dany cerebral s'establirà un pla integral de treball en concordància a les seves necessitats.Cliqueu a l'enllaç següent per veure el vídeo que han preparat els professionals responsables del projecte i els usuaris del mateix:0 comentarios:

Publicar un comentario