jueves, 10 de abril de 2014

VISITA PRESONS: CARA A CARA VÍCTIMES I PENATS

Dins del projecte de TRACE: Cara a Cara Víctimes i Penats, hem visitat aquest darrer mes el Centre Penitenciari Quatre Camins i la presó Model de Barcelona.
Aquest projecte és un dels que fem a l’Associació per conscienciar i sensibilitzar a la societat.

I què fem a la presó? Doncs parlem amb els presos que han comès un delicte de tràfic. La nostra funció no és explicar històries personals, sino el poder reflexionar amb ells sobre les actituds, sobre la possibilitat de canviar-les, sobre les seqüeles i el gir que dóna la vida a les persones que pateixen un accident de tràfic.
En aquestes xerrades sempre participa una víctima directa d’un accident de transit, i tot que inicialment pot semblar una situació tensa o complicada, el resultat és tot el contrari, doncs són dos cares de la mateixa moneda i mai els deixa indiferents.

Per a nosaltres, sempre és una bona experiència visitar un centre penitenciari, perquè desde TRACE pensem que una mala actitud es canvia amb pedagogia, i creiem que una persona que està a la presó complint una pena per un delicte de tràfic és el millor emisari del missatge de sensibilització per evitar més accidents.


1 comentarios:

De parte de todos los profesionales de Quatre Camins os damos las gracias por estas visitas, con ellas cerramos el programa de ¨Hora Punta¨ dirigido a penados por delitos de tránsito y como dicen la mayoría de ellos aprenden mucho más de vuestra visita y testimonio que no de lo que nosotros les podamos decir. Como educadora pienso que en muchos casos en lugar de la prisión el mayor aprendizaje se daría en centros como los vuestros.

Publicar un comentario